Ei bine, prieteni, ceea ce vă promisesem cândva, pe la începuturile rubricii de literatură a acestui blog, este pe cale să devină realitate: prima selecție alcătuită din proze de ficțiune speculativă originale, publicate în 2011-2012 pe blogul Moshul SF, este gata și urmează a fi lansată de către editura MILLENNIUM BOOKS la Târgul de carte Gaudeamus, ediția 2012, ce se va desfășura între 21-25 noiembrie 2012 în cadrul Complexului expozițional ROMEXPO București.

O primă propunere de copertă ar fi aceasta:

Culegerea (căci nu am infatuarea s-o numesc „antologie”, conform definiției de dicționar!), va cuprinde 18 proze originale semnate de 18 autori diferiți, un cuvânt al antologatorului și o postfață (Cititorul Alfa) semnată de criticul literar Cătălin Badea-Gheracostea, precum și un grupaj cu date despre autori. Va avea circa 350 de pagini tipărite (depinde de tehnoredactare)  și va fi probabil transpusă și ca e-book, spre satisfacția posesorilor de e-readere.

Cei 18 autori cuprinși în antologie sunt – în ordinea sumarului – următorii:

* Adrian Buzdugan

* Ciprian Mitoceanu

* Ioana Vișan

* Liviu Radu

* Ștefana Czeller

* Cristian M. Teodorescu

* Antuza Genescu

* Raluca Băceanu

* George Lazăr

* Lucian-Vasile Szabo

* Ana-Veronica Mircea

* Michael Haulică

* Narcisa Stoica

* Marian Coman

* Roxana Brînceanu

* Oliviu Crâznic

* Sergiu Someșan

* Florin Pîtea

2/3 dintre titluri și peste 75% din numărul de pagini ce alcătuiesc volumul sunt absolut noi, nemaifiind publicate nicăieri, nici măcar pe blogul MoshulSF pentru care – de fapt – au fost scrise în mod special, în vederea publicării acestei prime colecții. În funcție de posibilități și de interesul scriitorilor și al publicului, intenționez să transform această inițiativă într-o serie care-și va vedea publicat câte un volum o dată la doi ani, cu cele mai interesante proze selectate de antologator și de cititorii blogului, în intervalul de timp respectiv.

Deocamdată, pregătiți-vă să ne bucurăm împreună de acest prim volum purtând marca 2012, despre care veți afla pe parcurs și alte lucruri extrem de interesante – cred și sper eu. Atât pentru moment, am să revin…