About

Salut!

Numele meu este ȘTEFAN GHIDOVEANU, a.k.a. moshul SF, iar blogul pe care vă aflați acum îmi aparține.

Am 58 de ani, din care ultimii 23  i-am petrecut ca redactor, apoi publicist-comentator la Radio România  (acum pe  postul Radio România Cultural), unde realizez cea mai veche emisiune de S.F. radiofonic din Europa – prima ediție: 27 ianuarie 1982 (!!!) – aflată încă on air.  Sunt traducător profesionist atestat pentru domeniile „literatură” și „istorie” și am tradus până acum o căruță de cărți din engleză și franceză (exagerez, dar vreo 20-25 tot sunt!) – singur sau în colaborare cu soția mea, Cristina Ghidoveanu (dar nu numai!).

Trăiesc din S.F., pentru S.F., iubesc literatura asta mai mult decât orice altceva, deși îmi mai plac și filmele (poate la fel de mult ca și science fiction-ul), literatura mainstream de orice fel, muzica, banda desenată, sportul (acum din fotoliu, dar am făcut cândva baschet de performanță pe vremea când eram liceean, ehei, ce vremuri…),  jocurile pe calculator (în special „shooterele” și cele din categoria „adventure” – la ultimele făcând echipă cu… nevasta, în mod evident!), iar mai nou jocurile de tip „boardgame”.

Altceva? Da… Iubesc animalele (mai ales când sunt pui), cu excepția reptilelor și a șobolanilor, nu sunt rasist, xenofob sau gay (ultima am spus-o doar așa, pentru știința doamnelor, nu că ar fi un lucru pe care l-aș condamna sau aproba în vreun fel), am avut un motan frumos și deștept – Bismarck – care mi-a murit în brațe (brrr!!!),  acum am un motan prost de dă în gropi, dar frumos, frumos,  frumos, pe nume Piticu și care alcătuiește  un cuplu ideal împreună cu nevastă-mea (câteodată mai intru și eu în acțiune și atunci alcătuim un superb triunghi conjugal, mai ales în diminețile când e frig și ne vede fiică-mea pe toți trei ițindu-ne capetele de sub plapumă!), dar – ce să-i faci – viața e frumoasă, indiferent de lungimea sau scurtimea ei, asta cu condiția să n-o iei prea în serios. Ceea ce – cu voia dumneavoastra – și încerc să fac…

Prin urmare, sănătate multă (știu eu de ce vă urez asta) și lectură plăcută!

15 comentarii la „About”

  1. Doamnă, sunt profund impresionat. Și când mă gândesc la faptul că eu abia reușesc să țin ritmul având un singur blog… Bravo!

  2. Îmi permiteţi să pun link-ul d-voastră pe sferoblogul meu?
    Cu respect v-ascult de vreo 20, cel puţin, de ani.

    • Dacă vă face plăcere, „go ahead”! Nu vă pot promite şi reciproca, întrucât în acest moment blogroll-ul meu este şi aşa destul de mare şi a devenit de-a dreptul obositor de urmărit. Mulţumesc oricum pentru intenţie!

  3. Pingback: Albilița «

  4. Sa va dea domnul multa sanatate si putere de munca in continuare. Eu am scris in viata mea doar o singura poveste s.f. insa scriu poezii de cand ma stiu si pictez din cand in cand. Sunt impresionata de activitatea d-vs si va las aceste randuri in semn de apreciere. Manina P.

  5. Va multumesc si eu pentru raspuns si va doresc toate cele bune, sanatate si fericire in viitor.

  6. Doamne ajuta. Am de gand sa fac cercetare in Romania, asa ca am nevoie de tot norocul din lume si sanatate atat fizica cat si mintala. Sarbatori linistite alaturi de cei dragi chiar si necuvantatori.

  7. Odihnește-te în pace Ștefan Ghidoveanu!
    Îmi pare rău că n-ai mai zăbovit aici, ai plecat către stelele galaxiilor îndepărtate.
    Zbor lin!

Lasă un comentariu