Mai întâi la centrul Cultural Calderon, unde vineri la ora 17, la cenaclul ProspectArt, o să ne citească ceva Eugen Cadaru, după care suntem „amenințați” cu o discuție pe tema Nișa SF&F, parte a pieței locale de „entertainment”?

Apoi la Avrig, unde au început deja diverse manifestări dedicate copiilor, în cadrul mai larg al Academiei de Vară Samuel von Bruckenthal, și unde, între 1 și 7 iulie, revista Știință și Tehnică organizează pentru a treia oară modulul dedicat științei, tehnologiei și viitorului.

Mascota AspharÎn ultimul weekend din iulie (27-29), iubitorii nordului Moldovei sunt așteptați la Rădășeni, lângă Fălticeni, în județul Suceava, unde va avea loc a cincea ediție a taberei de science fiction Asphar – Pământul viu. După cum se vede, încep să formeze o tradiție, și au și cu ce s-o dovedească: în ultimii ani au publicat două culegeri și o revistă, ajunsă la numărul 13 (sperăm să fie cu noroc, nu cu ghinion), și au chiar o mascotă.

AspharSF    Refugiul    Revista Asphar 13

Tot pe 27 iulie începe și nu doar tradiționala, dar de-a dreptul celebra Academie de Vară Atlantykron, care durează până pe 5 august. Or să se întâmple prea multe acolo, așa că mai bine faceți o vizită pe site: www.atlantykron.org.

Atlantykron 2018

Urmează o lună în care aveți dreptul la vacanțe ne-SF, după care însă, înapoi la datorie: RomCon-ul, Convenția Națională de SF & Fantasy, se desfășoară în acest an între 7 și 9 septembrie, la Reșița.

RomCon Resita 2018

Iar la jumătatea lui septembrie ne reîntâlnim la radio, și vorbim atunci despre ce se mai întâmplă în cursul toamnei pentru amatorii de SF.

Avem ce face în vara asta, mai ales că o să avem parte și de câteva filme, iar editurile nu stau nici ele degeaba; prin urmare, vacanță plăcută și pe curând!

Cristina Ghidoveanu

Reclame