ComicCon1La acest sfârșit de săptămână n-o să prea apucăm să stăm prin casă. Vineri începe Comic Con-ul, la RomExpo, unde găsiți de toate: cărți, benzi desenate, actori, artiști, scriitori, jocuri, filme, seriale (totul într-o ordine absolut întâmplătoare, pentru că de fapt sunt toate deodată), și mai ales foarte mulți fani ai tuturor acestora, dintre care unii costumați care mai de care mai colorat, în personajele lor favorite.

Teodora Matei și Lucian Dragoș Bogdan vor avea un stand, iar Alexandra Gold va veni cu noile sale albume de bandă desenată, dintre care unul îl are ca scenarist pe Alexandru Lamba.

Alexandra Gold

ASTROFEST-2018Sâmbătă însă o să trebuiască să vă smulgeți ceva mai devreme din mijlocul acestui spectacol animat, pentru a vă duce la Biblioteca Națională, unde revista Știință și Tehnică organizează pentru a treia oară Festivalul de Astronomie și Explorare Spațială Astrofest, la aniversarea zborului în spațiu al singurului cosmonaut român, Dumitru Dorin Prunariu. Dacă cerul va fi de partea noastră (din punct de vedere meteorologic, nu religios), observațiile astronomice se vor prelungi până târziu în noapte.

Dacă ascultați joi Exploratorii până la final, o să spuneți că am un interes să promovez editura Pavcon (mai ales dacă ați văzut și mica informație strecurată de Constantin Pavel pe Facebook), având în vedere că am mai vorbit de curând despre ea. Adevărul este că n-am premeditat nimic. L-am bătut multă vreme la cap pe Cătălin Badea-Gheracostea să-mi mai trimită și mie ceva despre cărți, ce vrea el, și în sfârșit asta mi-a trimis, cu jumătate de oră înainte să plec la radio să înregistrez rubrica: un material despre sub-seria România sub Asediu din colecția de SF. Nu că n-ar merita citite. Dimpotrivă. Iar dacă vă aflați sâmbătă la Craiova sau duminică la Timișoara, vă puteți întâlni cu editura, cu cărțile și cu unii dintre autori.

Blank white book w/path

Blank white book w/path

Pe săptămâna viitoare.

Cristina Ghidoveanu

Reclame