În ultima vreme, tinerii noștri se străduiesc din greu să lase science fiction-ul de căruță. Cei de la Centrul Alexandru Proca pentru Inițierea Tinerilor în Cercetarea Științifică, despre care am mai vorbit și cu altă ocazie, au mai înhățat câteva medalii prin diverse locuri. De exemplu, la Los Angeles în perioada 14-20 mai, la cea mai importantă competiție de proiecte de cercetare pentru elevii de liceu – INTEL-ISEF 2017, dintre cele trei echipe calificate, una a luat locul 4 la categoria Biomedical Engineering, iar în Olanda, la olimpiada europeană INESPO 2017 (2-7 iunie), cele două echipe calificate au luat o medalie de argint și una de bronz.

DSC_0136

„Ciclul olimpic” s-a reluat, iar la Suceava, la Olimpiada Națională de Proiecte de Cercetare ROSEF (16-17 iunie), unde se stabilesc calificările pentru concursurile internaționale de anul viitor, cele șase echipe ale centrului au căpătat tot atâtea distincții: două medalii de aur, trei de argint și o mențiune.

Așadar, atenție, scriitori de SF: poate n-ar strica să stați un pic de vorbă cu ei, să mai „furați” niște idei.

Eurocon DortmundMascota EuroconColegul meu, Cătălin Badea-Gheracostea, a fost prezent între 16 și 18 iunie la Dortmund, unde a avut loc Convenția Europeană de Science Fiction Eurocon. După multă vreme, România a obținut și altceva decât premiul de încurajare (nu că Doina Roman, autoarea trilogiei Pragul, nu l-ar merita cu vârf și îndesat), și anume premiul pentru cea mai bună editură acordat editurii Tracus Arte. Dacă ne ascultați joi, 22 iuni, ca de obicei între 13:20 și 14:30, Cătălin o să vă povestească mai multe despre această întâlnire a sefiștilor europeni.Doina Roman Bookfest 2016

Pe săptămâna viitoare!

Cristina Ghidoveanu

Reclame