Săptămâna care a trecut a fost una cât se poate de obișnuită pentru SF-ul românesc, ceea ce e bine. Am avut parte de un cenaclu și de o lansare de carte.

Cenaclul a fost ProspectArt, din București, desfășurat vineri, 24 februarie,  și a oferit participanților ocazia să-i asculte pe Eugen Cadaru și pe Cristian-Mihail Teodorescu. Eugen Cadaru, după o lectură din cel mai recent volum de proză scurtă, Misterioasa scrisoare a domnului Tesla, a anunțat că se află în stadiul de finisare a primului său roman. Așteptăm cu nerăbdare să-l citim.

Lansarea i-a aparținut lui Alexandru Lamba (care va fi prezent mâine la Exploratori prin telefon), cu cel de-al doilea roman, Arhitecții speranței, și s-a desfășurat sâmbătă, 25 februarie, la Brașov. Printre invitați s-au numărat Michael Haulică, Ana-Maria Ionescu, Dănuț Ungureanu, Teodora Matei, și de aici avem și niște poze:

arhitectii-sperantei              lansare-alex-lamba-1

lansare-alex-lamba-2 lansare-alex-lamba-3

Tot la Brașov, clubul Antares anunță pentru luna septembrie un festival dedicat genului nostru preferat, care se va intitula AntareSFest și despre care vom mai vorbi.

Însă evenimentul cel mai apropiat este cea de-a șasea ediție a Târgului de Carte SF și Fantasy Final Frontier. Ce știm până acum este că va avea loc pe 1 și 2 aprilie la Casa Artelor de pe bulevardul Mircea Vodă nr. 5 din București, că mai multe edituri au confirmat participarea și că invitatul de onoare din acest an este scriitorul Dan Doboș de la Iași. Mai multe amănunte veți găsi în zilele următoare pe site-ul oficial al târgului, dar vom mai vorbi și noi.

Ascultați-ne mâine, la ora obișnuită, și pe săptămâna viitoare!

Cristina Ghidoveanu

Reclame