Mircea CarbunaruJoi, 23 februarie, ne vom reîntâlni cu Mircea Cărbunaru, de data aceasta în calitate de autor al unui eseu, intitulat „Dincolo”, în imaginar, în lectura actorului Eugen Cristea. Data trecută când ne-am mai întâlnit cu el nu v-am povestit prea multe, așa că de data asta l-am rugat să scrie singur câteva cuvinte, ca să știți cu cine aveți de-a face.

Mircea Cărbunaru s-a născut la 3 mai 1967 în Brăila. Este absolvent al Facultăţii de inginerie a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galați; masterat în Politici Publice și Administrație Publică (Facultatea de Filozofie – Universitatea București).

Debutează în SF în anul 1995, în paginile cotidianului Libertatea, cu povestirea Trântorul. A publicat articole și povestiri science-fiction în CPSF Anticipația, Jurnalul SF, Alternativ SF, Supernovă, Telegraful, Dunărea, Limes etc. În 1999 numele său este menționat în Dicționarul SF apărut la editura Nemira, realizat de Mihai Dan Pavelescu. Apare cu proza Colecționarul în Almanahul Anticipația 2000 şi în antologia România SF 2001.

În perioada 1996-1999 conduce Cenaclul „Sfera” din Brăila prin intermediul căruia iniţiază Concursul naţional de proză „X-Fiction” şi Expoziţia anuală de artă contemporană pentru tineret „ModernArt”.

În perioada 1994-2013 activează ca promotor local de SF în mass-media prin: Suplimentul Fantasya (în ziarele Libertatea și Brăileanul) şi prin emisiuni de radio şi TV săptămânale (la posturile locale: Univers FM, Storm TV, Mega TV).

A primit mai multe premii pentru proză SF și, în 1997, primeşte Premiul „Marian Mihai“ pentru producție tv pentru promovare a fenomenului SF din România (la Manifestările Quasar din Iaşi).

Acum, că ați aflat câte ceva despre el, ascultați-ne joi la rubrica Exploratorii lumii de mâine, ca de obicei între 13:20 și 14:30, în cadrul emisiunii Știința în cuvinte potrivite.

La revedere.

Cristina Ghidoveanu

Reclame