Lumea producătorilor și a iubitorilor de science fiction continuă să fie foarte activă și în decembrie, în ciuda frigului care a început să se cam simtă.

dscn1315Sâmbătă, 3 decembrie, la Craiova,  editurile Tritonic și Pavcon  și autorii lor (Aurel Cărășel, Dănuț Ungureanu, Michael Haulică, Traian Bădulescu, Dan Ninoiu) s-au întâlnit cu cititorii, iar în aceeași zi, la Brașov, cenaclul Antares l-a avut ca invitat pe Marian Truță.

Despre asta o să vorbim mâine la Exploratori, ca de obicei între 13:20 și 14:30 pe Radio România Cultural, plus o surpriză (că doar e luna cadourilor, nu?): o schiță a unuia dintre autorii prezenți la Craiova, și anume Liber! Liber! Liber! de Traian Bădulescu (pe care o puteți citi și în volumul acestuia, Secretul emisferei, apărut la editura Pavcon), în lectura actorului Florin Anton, de la Teatrul de Comedie din București.

Să nu credeți însă că gândul la sarmale și cadouri de Crăciun îi face pe sefiști să se lase pe tânjală. Poimâine, 10 decembrie, editura Tritonic vă invită, începând cu ora 11:00, la 4+ Social Caffe, pe strada Mendeleev nr. 37, la Books & Co. meeting no. 1, unde își vor face apariția autorii editurii, dar și unii dintre blogerii cei mai cunoscuți care se ocupă cu domeniul nostru,

Iar peste încă o săptămână, pe 17 decembrie între orele 12:00 și 20:00, editura Crux Publishing organizează nici mai mult, nici mai puțin decât un târg de Crăciun, CRUXmas Fair & Party, la care veți putea găsi, pe lângă cărți, și alte lucruri interesante, numai bune de oferit cadou de sărbători.  Merită spus și că o parte din veniturile obținute va fi donată Asociației Taxiul cu Bomboane în vederea derulării de către aceasta a proiectului „Ciorăpelul cu bomboane” – acțiune caritabilă ce vizează 1000 de copii cu probleme medicale severe internați în mai multe spitale din București. Prin urmare, în acea sâmbătă nu ocoliți Epic Bar din București, de pe strada Colței nr. 50.

În ajunul târgului, în seara de vineri, 16 decembrie, se va întâlni și cenaclul ProspectArt, la Centrul Cultural Jean-Louis Calderon, aflat la numărul 39 de pe strada cu același nume.

Cred că vă ajunge deocamdată. Mai vorbim și săptămâna viitoare. Până atunci, toate cele bune.

Cristina Ghidoveanu

Reclame