Așa cum vă povesteam data trecută, Colocviul Național de Critică și Exegeză „Ion Hobana” s-a desfășurat sâmbătă, 12 noiembrie, la Institutul Cultural Român. Cei prezenți, nu foarte numeroși, dar pasionați, au avut ocazia să asculte comunicări foarte interesante (pe care veți avea ocazia să le citiți în perioada următoare în revista Luceafărul de dimineață) inspirate de tema colocviului, Transumanism, postumanism, singularitate,  și să asiste la decernarea tradiționalelor premii Ion Hobana, și anume:

premiul SRSFF „Ion Hobana”, antologiei de SF românesc tradus în limba engleză Worlds and Beings, coordonată de Horia Gârbea;

dscn1374premiul SRSFF „Ion Hobana” – Opera Omnia, din păcate post mortem, profesorului Cornel Robu, care ne-a părăsit în urmă cu mai puțin de o lună.

 gaudeamus2016

Evenimentul săptămânii este însă, bineînțeles, târgul de carte Gaudeamus, care a început astăzi și va dura până duminică. Prietenele noastre Ileana Andreea Drop și Georgiana Vlădulescu au adunat pentru noi lista lansărilor de la târg din domeniile science fiction, fantasy și mystery-thriller, ca să știm ce program ne facem.

Prin urmare, ne vedem la RomExpo, inclusiv cu rubrica noastră de mâine, care va fi transmisă în direct de la Gaudeamus, între orele obișnuite, de către Cătălin Badea-Gheracostea. Despre ce se va întâmpla acolo vom mai vorbi și săptămâna viitoare.

Pe curând.

Cristina Ghidoveanu