A trecut controversatul Romcon, cu toate plusurile și minusurile lui.

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc și Convenția Europeană de SF, desfășurată la Barcelona, de unde România s-a întors doar cu un premiu de încurajare,  acordat lui Alexandru Lamba, cel care a debutat atât de promițător la începutul acestui an cu romanul Sub steaua infraroșie. Restul premiilor le găsiți pe site-ul Societății Europene de Science Fiction, aici. Iar programul multelor evenimente petrecute la Barcelona poate fi citit pe site-un oficial al Eurocon-ului. Cătălin Badea-Gheracostea a fost și el prezent și a făcut câteva poze, dintre care vă arăt două: prima într-una dintre săli cu Bridget Wilkinson în prim-plan, iar a doua împreună cu Jack Fennell, scriitor de science fiction din Irlanda, și cu Mariano Martin Rodriguez, critic literar, un mare prieten al SF-ului și al României.

 photo9861 photo9843

colocviu-2016Evenimentul de săptămâna asta este însă cea de-a șaptea ediție a Colocviului Național „Ion Hobana”, organizat de Institutul Cultural Român, de Societatea Română de Science Fiction și Fantasy și de Uniunea Scriitorilor din România, cu ocazia căruia se vor decerna și Premiile Naționale SRSFF „Ion Hobana”, dedicate celor mai bune volume românești din domeniul imaginarului.

Acestea sunt subiectele despre care vom vorbi mine, joi, 10 noiembrie, între orele 13:20 și 14:00, pe Radio România Cultural. Dar șirul evenimentelor nu se încheie: urmează târgul de carte Gaudeamus și Zilele Dan Merișca de la Iași. Despre ele însă, și despre altele, în săptămânile următoare.

La revedere.

Cristina Ghidoveanu