pavconsfCele trei personaje din fotografie sunt invitații noștri din rubrica de joi, 20 octombrie. În mijloc, editorul, Constantin Pavel, în același timp și scriitor talentat, căruia toți prietenii îi spun Cătălin și care și-a înființat la un moment dat o editură. Când a decis că s-a pus destul de bine pe picioare (sper), a lansat la editura lui, Pavcon, o colecție de SF. La care a publicat pentru început, pe lângă propriile-i scrieri, și pe cele ale celor domni de lângă el: Traian Bădulescu și Ovidiu Vitan, doi autori care se cam lăsaseră pe tânjeală în ultimii ani. Cătălin a știut să-i pună la muncă, să-i convingă să scoată din sertar și să scuture de praf tot ce mai aveau pe-acolo, și astfel au apărut primele cinci titluri ale colecției, pe care ni le-a arătat astă-vară la Atlantykron. N-a petrecut pe insulă decât vreo câteva ore (timp în care colegul meu, Cătălin Badea-Gheracostea, a reușit să strecoare și cele câteva minute ale interviului), apoi a plecat, pentru că avea treabă. Și rezultatul se vede: colecția a ajuns la zece titluri,  pe care le puteți vedea, și eventual comanda, aici. Sper că-i veți putea întâlni și la Romcon, între 28 și 30 octombrie, la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”.

Dar până la Romcon, harnicii cercetători de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA, despre care am mai vorbit aici, organizează mâine dimineață o foarte interesantă sesiune de comunicări, pe tema Joc și cercetare științifică. Mai multe amănunte găsiți pe site-ul institutului, aici.

Săptămâna viitoare îl avem din nou invitat pe prietenul nostru Liviu Surugiu, care s-a ocupat și de organizarea Romconului, pentru a afla ultimele știri despre ce se va întâmpla acolo.

Pe curând.

Cristina Ghidoveanu

Reclame