Voi scrie foarte scurt astăzi, pentru că mă grăbesc să plec undeva.

liviu-surugiuMai întâi, rubrica Exploratorii lumii de mâine de joi: l-am invitat în studio pe prietenul nostru, scriitorul Liviu Surugiu, în calitatea lui de membru al comitetului de organizare al festivalului de știință și science fiction SCI+FI FEST, pentru a încerca să-i smulg câteva dintre secretele nepublicate pe site-ul revistei Știință și tehnică. Dacă ne ascultați mâine, între orele 13:20 și 14:30, veți afla dacă o să reușesc.

afis-clubul-de-prozaIar destinația mea în seara asta, la ora 17, este clubul Calderon, unde va avea loc o ședință mai puțin obișnuită a Clubului de proză organizat de filiala de proză din București a Uniunii Scriitorilor din România, pentru că sunt invitați nu mai puțin de trei scriitori de SF: Eugen Lenghel, Dănuț Ungureanu și Leonard Oprea, iar subiectul de discuție este chiar science fictionul. După cum se vede, o adevărată invazie. Noi, sefiștii, ne pricepem la tot felul de invazii. Din păcate, am aflat știrea prea târziu ca să mai anunț săptămâna trecută la radio.

Acum mă opresc, pentru că trebuie să mă pregătesc de plecare, dar mai treceți pe aici, insomniacii mai târziu în seara asta, iar ceilalți mâine, dacă doriți să vedeți cum s-au desfășurat ostilitățile.

Și bineînțeles, ne vedem vineri și sâmbătă la festival. Dar despre asta, săptămâna viitoare, aici pe blog.

La revedere.

Cristina Ghidoveanu

Nu m-am ținut de cuvânt aseară, mi-era prea somn când am ajuns acasă, iar dimineață m-am trezit cu niște treburi de făcut. N-am să vă povestesc prea multe; Dănuț Ungureanu n-a reușit să ajungă, în schimb a fost prezentă Doina Roman, care a vorbit, împreună cu Leonard Oprea, Aurel Maria Baros și Emil Lungeanu, despre cărțile lui Eugen Lenghel. A urmat o discuție despre SF în general, mult prea scurtă (clubul Calderon se închide devreme), așa că ședința a continuat în altă parte, unde subiectele s-au diversificat.

dscn0920 dscn0905

dscn0925

 

 

Urmează festivalul. Pe site-ul Știință și tehnică a apărut în sfârșit un program amănunțit, așa că puteți afla exact ce vă așteaptă.

Ne vedem vineri și sâmbătă.

Reclame