Știința este o prezență esențială la Academia de vară Atlantykron, iar printre reprezentanții ei care vizitează insula, unul dintre cei mai simpatici este fizicianul Cristian Presură.

cristian-presuraCristian este cercetător la compania Philips, în  Olanda, unde se ocupă de senzori medicali (a inventat ceasul cu senzor optic pentru puls). Asta face, ca să zic așa, pentru bani. Pentru plăcerea lui (și a noastră), se ocupă de popularizarea fizicii. Un domeniu care unora li se pare arid și, mai ales, dificil. Nu însă și dacă îl asculți pe Cristian Presură, dacă citești pe Facebook Pilula zilnică de știință sau, mai ales, dacă îi citești cartea, Fizica povestită, apărută în 2014. O lectură pasionantă și foarte necesară, având în vedere că mai e puțin până la festivalul de știință și science fiction și, nu-i așa, n-ar strica puțină pregătire. Dovada, imaginile de la cursul pe care l-a ținut pe Atlantykron, unul dintre cele mai populare.

dscn0491 dscn0492

dsc_2116 dsc_2124

scifi-fest-2016Așa că joi, 22 septembrie, la Exploratorii lumii de mâine, între orele 13:20 și 14:30, vă invit să-l ascultați într-un (prea) scurt interviu care sper să vă incite, măcar puțin, la curiozitate, și să vă scoată din casă pe 30 septembrie (Noaptea cercetătorilor va avea evenimente și în alte locuri din București, cum ar fi Piața Universității și Parcul Tineretului, dar la Biblioteca Națională cred că veți avea parte și de un pic mai multă fantezie, prelungită și a doua zi). De fapt, după cum ne „amenință” cei de la Știință și tehnică, aveți 10 motive foarte importante pentru care nu trebuie să ratați festivalul SCI+FI FEST, motive pe care le puteți vedea aici.

Iar până la festival, pentru iubitorii de fantezie, cenaclul SF ProspectArt reîncepe vinerea aceasta, 23 septembrie, la ora 17, la clubul Calderon, pe strada Jean-Louis Calderon nr. 39; autorii care vor „sparge gheața” sunt Marian Truță și Laszlo Tarko.

Pe săptămâna viitoare.

Cristina Ghidoveanu

Reclame