Chiar că s-a terminat vacanța. Nu numai că am revenit pe blog, dar de mâine, 15 septembrie, ne întoarcem și pe Radio România Cultural, în cadrul emisiunii Știința în cuvinte potrivite, la ora noastră obișnuită, între 13:20 și 14:30. Vom vorbi întâi despre evenimente trecute, adică (foarte pe scurt) despre ce s-a întâmplat în cursul verii, și în special la Academia de vară Atlantykron, între 29 iulie și 7 august.

dsc_2099

Aurel Cărășel (cROCo)

Personajul principal al rubricii noastre va fi scriitorul Aurel Cărășel, unul dintre primii „coloniști” de pe insula de la Capidava, acum 27 de ani, căruia colaboratorul meu, Cătălin Badea-Gheracostea, i-a luat un interviu în acele zile. Sper că ne veți ierta dacă nu se va auzi chiar perfect; condițiile sunt, din toate punctele de vedere, rustice. De aceea ne și place atât de mult.

dsc_2711

Din nou Aurel Cărășel, în acțiune (cROCo)

De altfel, vom mai avea interviuri și în următoarele săptămâni, cu care ocazie o să povestim mai multe despre lucrurile care se întâmplă acolo. Deocamdată, pentru că e deja târziu, o să vă arăt doar câteva imagini, ca să vă ispitesc, dacă n-ați fost niciodată pe-acolo, sau să vă trezesc nostalgiile, dacă ați fost.

dsc_0160

Majoritatea pozelor îi aparțin lui Mihai Manea, alias Croco, pentru că are și un aparat mai bun și se pricepe mai bine decât mine. O să precizez asta la fiecare fotografie a lui, atât acum, cât și în articolele următoare.

dscn0838

Insula

dsc_2038

Așa începe tabăra (cROCo)

dsc_1949

Și așa… (cROCo)

dsc_1980

Cam așa arătăm (cROCo)

dsc_0299

Se pregătește un apus de soare spectaculos (cROCo)

Vom mai pomeni mâine și despre ce ne rezervă viitorul: festivalul de știință și science fiction Sci+Fi FEST 2016, care va începe vineri, 30 octombrie, la ora 17, la Biblioteca Națională, cu „Noaptea cercetătorilor”, celebrată împreună cu toată Europa, și va continua sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 11. Informații suplimentare găsiți pe site-ul principalului organizator, revista Știință și tehnică.

Pe mâine!

Cristina Ghidoveanu

Reclame