Și pentru voi, dar și pentru noi. Pe timpul verii, emisiunea Știința în cuvinte potrivite se întrerupe, prin urmare și rubrica noastră. Mâine, joi, 30 iunie, ne vom auzi pentru ultima oară în acest „sezon”, ca să folosesc un termen din televiziune.

Stapanul casteluluiVom vorbi mai întâi despre ultima „ispravă” a Teodorei Matei, de data aceasta singură, după Omul fluture, scris împreună cu Lucian Dragoș Bogdan. Romanul apărut la editura Tritonic, pe nume Stăpânul castelului, a fost lansat sâmbătă, 25 iunie, la cafeneaua The Coffee Factory de pe bulevardul Regina Elisabeta.

Tot mâine vom pomeni și despre evenimentele cele mai importante ale verii: Festivalul SF&F Râșnov, taberele ASPHAR-Pământul viu de la Rădășeni, județul Suceava, și Atlantykron, lângă Capidava și mai ales RomCon-ul de la toamnă vor fi principalele repere, dar vor mai apărea și altele. În lipsa Exploratorilor, vom încerca să vă ținem la curent cu evenimentele aici pe blog.

În final veți auzi și o povestire foarte scurtă, Supraviețuitorii de Dan Merișca, în lectura actorului Eugen Cristea de la Teatrul Național din București.

După vacanța pe care v-o dorim cât mai frumoasă și mai relaxantă, vă așteptăm din nou la Exploratorii lumii de mâine, probabil pe 15 septembrie, poate și cu niște vești bune.

Până atunci, ne auzim mâine, între orele 13:20 și 14:00, ca de obicei pe Radio România Cultural, și sperăm să găsiți timp să ne mai vizitați din când în când aici, pe Moshul SF.

La revedere.

Cristina Ghidoveanu

Reclame