…Și nu numai pentru că a venit vara. Vorbeam săptămâna trecută despre evenimentele care aveau să urmeze. Ei bine, două dintre ele s-au petrecut deja.

IMG_0023.JPGLa cenaclul ProspectArt de vineri, principalul punct din program a fost prezentarea celei mai noi antologii editate de Societatea Română de Science Fiction și Fantasy, Galaxis – Noua operă spațială, despre care am mai vorbit cu o lună în urmă, aici. A fost prezent singurul dintre autori care locuiește în București, Liviu Surugiu (credeți-mă, n-a fost cu intenție, dar așa s-a nimerit, ca toți ceilalți să fie împrăștiați prin toată țara). Seara s-a încheiat cu o povestire scrisă (și citită) de Bogdan Mihăilescu.

IMG_0026Despre Comic Con ar lua prea mult timp să vă povestesc pe îndelete, dar găsiți informații pe site-ul oficial al manifestării. Cam tot ce există acolo se leagă mai mult sau mai puțin de science fiction și fantasy: benzi desenate, filme, jocuri pe calculator, boardgames. Mai interesante pentru noi au fost cele două paneluri dedicate SF-ului românesc, Ambasadorii SF de sâmbătă și cel al grupului literar Secția 14 de duminică, ca și prezența a două dintre editurile cele mai cunoscute cititorilor de SF și fantasy: Nemira și Grupul Editorial Art.

IMG_0041Printre expozanții de benzi desenate s-au numărat și prieteni mai vechi ai emisiunii Exploratorii lumii de mâine din vremurile bune, neobositul Puiu Manu și echipa de la editura de benzi desenate HAC!BD, care a susținut și ea un panel. Inițiatorul proiectului, Mihai Ionașcu, și scenaristul, scriitorul Marian Coman, au fost invitații emisiunii cu câțiva ani în urmă.

IMG_0094   IMG_0030

IMG_0037O altă aventură interesantă de la Comic Con a fost cea a scriitorului Lucian Dragoș Bogdan, care a fost prezent cu un stand propriu, cu cărțile sale apărute de-a lungul timpului la diferite edituri, din dorința de a ajunge la un alt public față de cel obișnuit. De fapt, joi, la rubrica noastră dintre orele 13:20 și 14:00, îl veți auzi povestind cu propria sa voce despre rezultatul acestui experiment.

Cam atât despre Comic Con; mai pun doar trei poze (dintre care unele făcute cu telefonul, că mi se terminaseră toate bateriile pentru aparatul foto), ca să vă faceți o idee mai precisă despre manifestare, ultima fiind doar pentru propria mea plăcere.

IMG_0054 IMG_20160528_151031 IMG_20160528_150430

Cât despre cel de-al treilea, târgul de carte Bookfest, abia începe astăzi, miercuri, 1 iunie, așa că vorbim mai pe larg săptămâna viitoare.

Slider_Bookfest_2016

Și pentru că e ziua copilului și toți suntem copiii cuiva, vă doresc din toată inima tot ce vă doriți și voi.

La revedere.

Cristina Ghidoveanu

Reclame