Trilogia lui Teophil Magus

Joi, 28 aprilie, la rubrica Exploratorii lumii de mâine, difuzată, așa cum știți, între orele 13:20 și 14, avem două subiecte importante despre care să vorbim.

Mai întâi, o știre de la Cluj: pe data de 22 aprilie, în cadrul târgului de carte Gaudeamus, editura Eikon a prezentat și cititorilor din acest oraș volumul Trilogia lui Teophil Magus al lui Leonard Oprea, lansat în urmă cu cinci luni la ediția bucureșteană a aceluiași târg de carte.

Tot pe 22 aprilie, la întâlnirea cenaclului ProspectArt din București, pe lângă programul anunțat, am avut parte și de o surpriză: primele exemplare, „calde” încă, ale celei de-a șasea antologii editate de Societatea Română de Science Fiction și Fantasy (pe scurt, SRSFF), în colaborare cu editura Eagle: Galaxis. Noua operă spațială. Iată care sunt cele șapte texte alese de coordonatorul volumului, Antuza Genescu, și autorii lor:

 COPERTA_space_5.06X7.81in-v1.3

Ioana Vișan — Niciun port din galaxie

Daniel Haiduc — Solitudine

George Lazăr — WW0

Silviu Genescu — Desprindere lentă

Alexandru Lamba — La început au fost serviciile de calitate

Liviu Radu — Scriitor

Liviu Surugiu — Evangelion

Dar despre această antologie va mai fi vorba și cu altă ocazie (după ce o citesc, bineînțeles). Între timp însă, ne așteaptă sărbătoarea Paștelui, așa că vă doresc sărbători fericite și să ne revedem cu bine săptămâna viitoare.

Cristina Ghidoveanu

Reclame