Ce s-a mai întâmplat și ce se mai întâmplă în aceste zile?

Păi, mai întâi, pentru cei care se află la Timișoara, o expoziție de artă grafică și vizuală a artistului Cătălin Negrea, în holul filialei Uniunii Scriitorilor. Dacă ați pierdut vernisajul de vineri, 18 martie, aveți timp să-i admirați lucrările până pe 25 martie. Și ca să înțelegeți legătura cu subiectul obișnuit al rubricii noastre, vă arăt câteva coperte de carte pentru care este „vinovat” Cătălin Negrea:

 1

2

Apoi, cenaclurile noastre bucureștene de fiecare lună: vineri, 25 martie, la ora 17, la Centrul Cultural Calderon, se va întâlni cenaclul ProspectArt, iar sâmbătă, 26 martie, va avea loc ședința cenaclului Wolf’s Pack, dar încă nu s-a hotărât ora și locul, așa că mai treceți pe-aici mai târziu, o să adaug informația îndată ce o aflu. (P. S.: Am aflat: va fi la Pipera, iar întâlnirea este la ora 15:45 la stația de metrou Pipera).

Dar evenimentul așteptat de toată suflarea sefistă va avea loc în zilele de sâmbătă, 2 aprilie, și duminică, 3 aprilie: a cincea ediție a Târgului de Carte SF și Fantasy „Final Frontier”. Mai multe amănunte găsiți pe afișul târgului și pe site-ul finalfrontier.ro.

Final Frontier

EMERÎn finalul rubricii noastre de joi, 24 martie, vom vorbi despre o apariție editorială de excepție, într-un domeniu care a fost întotdeauna prezent în Exploratorii lumii de mâine: Enciclopedia muzicii electronice românești, apărută în noiembrie 2015 la editura Digital Data din Cluj. Autorul, Septimiu Gheorghe Moldovan, medic rezident din Târgu Mureș, a depus un efort imens (am avut ocazia să văd cât de mult muncesc medicii; când or mai avea timp și pentru alte lucruri?). Am să-l citez pe autor în legătură cu propria sa carte:

„Am identificat șase etape cronologice, desfășurate într-un spațiu temporal ce totalizează 47 de ani. Cuprinde 160 de biografii și a fost scrisă cu sprijinul a peste 200 de artiști. Majoritatea informațiilor au fost colectate direct de la muzicieni, biografiile au fost construite de la zero, cu interviuri, povestiri și citate la care aceștia au contribuit în mod direct. […]

În final, menționez că această lucrare a fost finalizată la sfârșitul anului 2012, cu o revizuire în anul 2015, astfel că orice modificări ulterioare în CV-ul artiștilor, orice evenimente sau noutăți biografice apărute după această dată, posibil că nu vor apărea în rândurile acestei cărți.”

Dar așteptăm în anii următori ediția a doua, revăzută și adăugită, nu? Și a treia, a patra ș.a.m.d. Doar autorul este încă tânăr, și sperăm să nu-și piardă entuziasmul odată cu trecerea anilor.

Până atunci însă, pasionații de muzică electronică (și de muzică în general) au nevoie de această carte, care pe deasupra este și ieftină ca braga, așa că am să pun pe coloana din dreapta un link care să vă ajute s-o găsiți.

Ne auzim joi, între orele 13:20 și 14:00, pe frecvențele Radio România Cultural și online, pe oricare dintre paginile site-ului postului.

Cristina Ghidoveanu

Reclame