Luna ianuarie continuă bine, aș putea spune. Iată despre ce vom vorbi joi, 16 ianuarie, la Exploratorii lumii de mâine, rubrica de science fiction și fantasy difuzată în cadrul emisiunii Știința în cuvinte potrivite, între orele 13:20 și 14:00:

Mai întâi, despre Revelionul SF de la Timișoara, care va avea loc pe data de 29 ianuarie. Atenție, nu este vorba despre un revelion 2016 întârziat, ci despre primul revelion 2017 de pe planetă, doar este vorba despre sefiști, nu?

Apoi, pe data de 13 ianuarie, scriitorii Dănuț Ungureanu și Marian Truță au avut mai multe întâlniri cu diversele categorii de cititori din Brașov, cu ocazia lansării în acest oraș a romanului Mineral.

Regele lupilor-Povara coroaneiMâine, 21 ianuarie, la Reader’s Cafe de pe bulevardul Iancu de Hunedoara, se va lansa al treilea volum din trilogia Regele lupilor de George Cornilă, și anume Povara coroanei.

Alexandru Voicescu-MaladȘi, la urmă, cireașa de pe tort: la cea de-a șasea ediție a Galei Tinerilor Scriitori, premiul pentru Tânărul prozator al anului 2015 i-a revenit lui Alexandru Voicescu, pentru romanul său de debut Malad, apărut la editura Herg Benet. Din câte putem vedea, curajul acestei edituri mici, dar ambițioase a fost răsplătit din plin, pentru că și o a doua carte nominalizată (din cele trei în total), Scârba sfântului cu sfoară roșie de Flavius Ardelean, a apărut tot aici.

Cam acestea au fost (sau vor fi) evenimentele cele mai interesante.

Prin urmare, ne auzim mâine, și la mai multe știri bune, că ne-au ajuns cele rele.

Cristina Ghidoveanu

Reclame