După cum povesteam săptămâna trecută, sâmbătă a avut loc la Institutul Cultural Român cea de-a șasea ediție a Colocviului Național de Critică și Exegeză „Ion Hobana”. Atmosferă plăcută, prezență selectă, comunicări interesante (pe care le veți putea citi în curând în revista Luceafărul de dimineață), având ca temă „Viitorul SF al României. SF-ul viitorului românesc”.

DIGITAL CAMERA

În final, s-au decernat și premiile anuale „Ion Hobana”, unor cărți de critică, așa cum se cuvine, și anume Danielei Petroșel din Suceava, pentru volumul Era mașinii. Despre postumanism și imaginarul tehnologic în literatură, și colectivului condus de Corin Braga, pentru Morfologia lumilor posibile, ambele apărute la editura Tracus Arte în 2014.

 DIGITAL CAMERA

 

De mâine, toată atenția iubitorilor de carte în general și de science fiction și fantasy în special se va concentra asupra unui singur loc: pavilionul central al complexului Romexpo, unde începe mult-așteptatul târg internațional de carte Gaudeamus. Până duminică se vor întâmpla multe lucruri interesante în Galaxia noastră, pe care le veți putea afla nu numai în rubrica noastră de joi, 19 noiembrie, ci și în decursul tuturor edițiilor emisiunii Știința în cuvinte potrivite din aceste zile, începând cu ora 13:20, așa că stați cu urechile pe noi, on air sau online. Iar dacă doriți să fiți prezenți la evenimentele dedicate genurilor noastre favorite, prietenii noștri de la Fan SF au făcut o listă a acestora pe blogul lor.

 ro_img2

Au apărut în arhiva emisiunilor și ultimele ediții ale rubricii noastre, cele din 29 octombrie, 5 noiembrie și 12 noiembrie, așa că, dacă n-ați reușit să ne ascultați în acele zile, puteți recupera acum.

 Audiție plăcută!

 Cristina Ghidoveanu

Reclame