Această replică rostită în ultimele zile de o prezentatoare de știri pare să se potrivească din păcate prea bine și fandomului SF românesc. Săptămâna trecută, prietenul nostru, pictorul Aurel Manole, creatorul plin de măiestrie al unor lumi fantastice, ne-a părăsit pe neașteptate pentru totdeauna, plecând poate să hoinărească printre ele. Am mai avut prilejul să vorbim despre el pe acest blog, în urmă cu doi ani și ceva, așa că vă invit să citiți articolul de atunci și să-i admirați câteva dintre opere.

Colocviul hobana 2015 varianta 1Într-o cheie mai puțin tristă, sâmbătă, 14 noiembrie, va avea loc ediția a șasea a Colocviului Național de Critică și Exegeză „Ion Hobana”, iar miercuri, 18 noiembrie, începe evenimentul așteptat în fiecare an de toți iubitorii de literatură de toate genurile: târgul de carte Gaudeamus.ro_img2

Așadar, joi, 12 noiembrie, între orele 13:20 și 14:00, vă așteptăm din nou pe Radio România Cultural, atât pe unde cât și live online, în cadrul emisiunii Știința în cuvinte potrivite.

Cristina Ghidoveanu

Anunțuri