De câteva zile, țara noastră este zguduită de evenimente la care nu se aștepta nici unul dintre noi. Deși poate că n-ar fi cu totul surprinzătoare. Tragedia de la clubul Colectiv n-a făcut decât să scoată la iveală, ca o baie de revelator pe o coală de hârtie fotografică, imaginea deloc plăcută a societății românești cu toate defectele sale. Nu putem decât să nădăjduim că măcar nu va fi cu totul în zadar, că va reprezenta și un nou început, un imbold către schimbarea la care visăm cu toții de (prea) multă vreme. Poate va fi primul pas, dureros, către un viitor mai bun, către acel viitor pe care scriitorii de science fiction îl speră, la un loc cu noi toți, mai curând decât să încerce să-l prezică.
N-am să mai scriu altceva despre subiectele rubricii noastre de joi, 5 noiembrie. Am să vă arăt doar câteva coperte care să vi-l sugereze pe cel mai important dintre ele.Rodica Bretin 1

Rodica Bretin 2Și-o să vă invit din nou ca, printre lucrurile importante care se petrec în aceste zile, să ne ascultați și pe noi, pe frecvențele sau pe site-ul Radio România Cultural, în cadrul emisiunii Știința în cuvinte potrivite, joi între orele 13:20 și 14:00.

Cristina Ghidoveanu