În rubrica Exploratorii lumii de mâine din 15 octombrie vom vorbi mai întâi despre vizita la București, scurtă din păcate, dar plăcută, a scriitorului Costi Gurgu, stabilit în Canada. Pentru a vă aduce aminte de el, cred că cel mai bine este să vă arăt aici cărțile sale, precum și două dintre antologiile la care a participat:

Costi GurguAntologiiAl doilea subiect este legat de un eveniment academic: a doua ediție a Conferinței Internaționale „Mitologie și folclor”, care urmează să se desfășoare în zilele de 17 și 18 octombrie în incinta Facultății de Litere și a celei de Limbi și Literaturi Străine ale Universității din București (str. Edgar Quinet, nr. 5-7). Nu trebuie să vă spun eu care este legătura dintre aceste domenii și mult iubita noastră literatură fantastică. Mai multe informații găsiți pe site-ul Universității din București, și anume aici.

Lucian Boia-Mitologia stiintifica a comunismuluiȘi în sfârșit, rămânând în sfera mitologiei, dar și a științei, câte ceva despre o carte nu foarte nouă, dar din categoria celor care nu-și pierd importanța cu timpul: Mitologia științifică a comunismului de Lucian Boia.

Așadar, vă așteptăm din nou joi, între orele 13:20 și 14:00, în cadrul emisiunii Știința în cuvinte potrivite, realizată de Corina Negrea și Dan Manolache, pe 101,3 MHz în București și pe celelalte frecvențe ale postului Radio România Cultural din țară, precum și live pe site-ul Radio România Cultural. În arhiva emisiunilor de pe site emisiunile au întârziat puțin să intre, dar nu vă temeți, vor apărea.

Cristina Ghidoveanu

Reclame