Problema câinilor maidanezi și modul în care „parlamentul hingherilor” a înțeles s-o rezolve a reușit să izoleze pe plan internațional România mai ceva ca pe timpul comuniștilor. Am devenit cei mai detestați, cei mai urâți cetățeni din Europa (căci europeni nu mai suntem considerați de mult), până într-acolo încât se susține boicotarea călătoriilor turistice sau chiar de afaceri în țara noastră feudală, ba chiar se dorește stoparea aderării României la Spațiul Schengen, până la rezolvarea chestiunii într-un mod civilizat, la nivelul secolului XXI și nu al Imperiului mongol care a îngrozit prin cruzime și violența Europa Evului mediu.

În seria de articole pe care vi le propun începând de astăzi, voi folosi o serie de materiale apărute în presa românească și străină pe margine subiectului care ne-a transformat dintr-un popor amărât și destul de înapoiat, într-unul de barbari adevărați. Nu știu dacă așa a fost toată istoria noastră sau nu, dar în ultimii 23 de ani cei mai mari dușmani ai românilor au fost… ROMÂNII !!!

În ceea ce mă privește, eu mă voi mulțumi să vă prezint diverse puncte de vedere, lăsându-vă pe dvs. să trageți concluziile – pro sau contra…

 

« MOARTEA UNUI COPIL DE LA SAT, SFÂȘIAT DE CÂINI, NU A INTERESAT PE NIMENI

Moartea lui Ionuț Anghel, copilul care ar fi fost sfâșiat de câini lângă Parcul Tei, a făcut înconjurul lumii. Mai bine de o săptămână a fost dusă o campanie aprigă, care a ocupat agenda media și agenda politică. Părinții, politicienii și jurnaliștii au vrut un singur lucru: “moarte pentru moarte”. Într-un final, învingătorii în lupta cu animalele care nu s-au putut apăra în fața instanței, au spus cu toții “DA” eutanasiei. ASPA se grăbește să eutanasieze câinii. Unsprezece echipe de hingheri au fost angajate peste noapte. În țară, mobilizare. Scopul: uciderea în masă a câinilor maidanezi, acele ființe “sălbatice” și “ucigașe”. 

Caini macelariti la Sighet

„Curățenie generală” la Sighet. Doar vine festivalul, nu-i așa?.

Unde erau cu toții când un copil dintr-o comună vrânceană a fost muşcat mortal de câini, în 17 iulie 2013? De ce un copil din Capitală valorează mai mult decât un copil de la sat? 

Datele problemei sunt aceleași. Copilul a fost lăsat nesupravegheat și a fost mușcat de câini, pe o proprietate privată. Câinele era legat, copilul s-a apropiat de el. Era câinele bunicilor copilului, așa cum și câinii de pe proprietatea unde a fost mușcat Ionuț, aparțineau în acte Primăriei și unui ONG și, ca teritoriu, proprietarului terenului.

În cazul lui Ionuț vor fi uciși toți câinii din România. În masă. În cazul copilului de la sat, bunicii copilului și mama acestuia sunt cercetați de poliție pentru neglijenţă. De aceeași neglijență au dat dovadă și bunica și părinții lui Ionuț, însă lor le-a fost sugerat să ceară daune morale. Poliția a intervenit pentru a acuza de omor din culpă o voluntară care și-a pus semnătura pe actul de reteritorializare al unui câine, așa cum a pus pe alte sute de acte. »

Articol de COVRIG ROXANA – DC News / 12 Sep 2013, orele 21:39

 

« COPIL UCIS DE MAIDANEZI ÎN PARCUL TEI

Un copil de patru ani a fost ucis de maidanezi, luni, în parcul Tei din Capitală. Copilul era în parc împreună cu bunica sa și fratele de șase ani. Potrivit declarațiilor bunicii, copiii nu se aflau în acel moment sub supraveghere. 

Bunica copiilor a sunat la 112, spunând că nu-și găsește nepoții. În timp ce îi căuta, nepotul mai mare, de șase ani, s-a întors cu o rană la picior și a spus că a fost mușcat de câini. Ulterior, copilul de patru ani a fost găsit decedat într-un tufiș.

Potrivit informațiilor anchetatorilor, ar fi fost vorba de un câine, care a ieșit din sediul unei firme din apropiere. Mai mult, copilul s-ar fi aflat lângă parc, pe o proprietate privată. Primaria Sectorului 2 a confirmat că atacul a avut loc pe un teren proprietate privată. Ulterior, mai mulți maidanezi au fost ridicați din incinta instituției și unul dintre aceștia ar fi avut urme de sânge.

Antropologul Vintilă Mihăilescu a declarat “Câinii nu atacă omul, sunt prietenii lor. În primul rând, maidanezii la noi sunt jumate public, jumate privat. Orice câine își apără teritoriul. Intri pe teritoriul lui, se apară, atacă. Cauzele serioase trebuie căutate la instituții, nu la câini, pentru că aceștia, prin definiție, nu sunt animale ucigașe”.

“Este o zonă greu accesibilă, sunt puține explicații despre această întâmplare”, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvănt al ISU București.

“Un cățel maidanez nu atacă din senin niște copii și nu provoacă răni atât de grave” 

Vlad Popescu, instructor canin din cadrul Clubului Câinilor Comunitari, a declarat, pentru DC News, că este puțin probabil ca acel câine, care a atacat copilul să fie un maidanez. A explicat că “un cățel maidanez nu atacă din senin niște copii și nu provoacă răni atât de grave”.

 “Cățelul ăla nu și-a pus de dimineață pe foaie «astăzi voi omorî un copil»”

Vlad Popescu a precizat că “În toate situațiile periculoase, copiii și bătrânii sunt cei mai expuși. Cățelul ăla nu și-a pus de dimineață pe foaie «astăzi voi omorî un copil». Dacă era adult, se lăsa doar cu un lătrat”. Instructorul canin a precizat că frica este principala cauză a acestor agresiuni. Pe de-o parte vorbim despre frica copiilor, alimentată de părinții care-i avertizează “câinele mușcă” și pe de altă parte vorbim despre frica câinilor, unul dintre motivele pentru care aceștia atacă. “Principalul motor al formei de agresivitate este frica”, a subliniat instructorul canin. El a ținut să precizeze că este o situație tristă, care va alimenta ura față de aceste animale.

Cât despre responsabilitatea companiilor, Vlad Popescu a subliniat că trebuie să se asigure că acel câine, dacă este unul dresat pentru a fi de pază, nu are cum să iasă din proprietate. El a subliniat că: “Multe instituții și companii păstrează maidanezi, iar maidanezii apără teritoriul fără a ști că acea companie nu își asumă răspunderea pentru ei”. Teritoriul unui câine nu este reprezentat de o stradă, ci de locul unde mănâncă, locul de unde bea apă, locul unde doarme. »

Articol de COVRIG ROXANA – DC News / 02 Sep 2013, orele 16:25

Maidanezi langa Arcul de Triumf - Bucuresti

Maidanezi în zona Arcul de Triumf – București

 

« CE A DECLARAT BUNICA COPILULUI SFÂȘIAT DE CÂINI

Bunica copilului ucis de o haită de câini în apropierea Parcului Tei le-a spus anchetatorilor că a sunat la 112 după 20 de minute. Și-a dat seama anterior acestui moment că cei doi copii nu mai sunt în perimetrul său de supraveghere. A avut tendința de a-i căuta, însă i-a așteptat să se întoarcă de la joacă. S-a gândit că se vor întoarce și vor intra în panică în momentul în care nu o vor mai găsi. 

Declarațiile bunicii ridică anumite întrebări, care pot fi explicate prin starea de șoc în care s-ar fi aflat femeia în acele momente. Ea spune că a fost pentru prima oară cu cei doi copii în Parcul Tei, părinții acestora stând în alt cartier. Totuși, a avut încrederea de a-i lăsa să se joace într-o zonă în care nu-i putea supraveghea. Bunica nu a știut unde sunt copiii timp de cel puțin 20 de minute. Potrivit Gândul, bunica celor doi copii, unul de patru ani, celălalt de șase, le-a spus anchetatorilor că a ieşit cu cei doi nepoţi în parcul de lângă locuinţa ei şi s-a aşezat pe o bancă. Încă o dată, bunica a spus că nu a mai fost niciodată cu nepoții în acel parc, deși parcul este lângă locuința ei.

În jurul orei douăsprezece, femeia a constatat că nepoţii au dispărut. A vrut să-i caute, dar a renunțat, gândindu-se că se vor întoarce și nu o găsesc. Băiatul de șase ani s-a întors mușcat de câini, după 20 de minute. Acesta este momentul în care bunica a sunat la 112.

Echipajele ajunse la fața locului au avut bănuiala că băiatul de patru ani a căzut în Lacul Tei. Cadavrul a fost găsit de către unul dintre polițiști, însoțit de copilul de șase ani, care i-a arătat locul unde au fost atacați. »

Articol de COVRIG ROXANA – DC News / 02 Sep 2013, orele 21:32

 

« RECONSTITUIREA TRASEULUI COPILULUI DE PATRU ANI UCIS DE CÂINI – Video

Povestea lui Ionuț Anghel, copilul de patru ani ucis de câini, a împărțit Capitala în două: pe de-o parte avem oamenii care vor uciderea câinilor pentru protejarea copiilor, pe de altă parte sunt cei care susțin că invocata eutanasie înseamnă cu totul altceva și este o acoperire frumoasă a uciderii în masă. Dincolo de cele două poziții, moartea copilului de patru ani este suspectă, dacă luăm în calcul traseul pe care el ar fi trebuit să-l parcurgă.

 

Ionuț Anghel era un copil de patru ani, care a plecat cu bunica lui și cu fratele de șase ani în Parcul Tei, din Capitală. Nu se cunoaște cum cei doi copii au ajuns la un kilometru și jumătate distanță față de bunica lor. Cert este că au ajuns, iar Ionuț a fost găsit mort într-o curte, mușcat de câini. Nu se cunoaște cu exactitate care este ipoteza anchetatorilor, mai ales într-un subiect atât de delicat, care ridică multe semne de întrebare. Însă, sunt câteva ipoteze, care sunt susținute de primele declarații ale celor care au ajuns la fața locului, declarații care nu au mai fost reluate și amintite. 

Jurnalistul Răzvan Mateescu povestește, pe blogul personal, ce a observat la Pro Tv, în 3 septembrie 2013, când jurnalistul “Cătălin Radu Tănase prezenta în direct unele concluzii ale anchetei IML, în cazul copilului despre care se spune că a fost ucis de câinii maidanezi”. El scrie că “în spatele lui (Cătălin Radu Popescu n.r.) și-au făcut apariția doi indivizi negricioși“. Jurnalistul a adăugat: “Cel din stânga ecranului, îmbrăcat în ținută sportivă, și-a scos penisul și a început să-l agite în aer! Cătălin nu a văzut asta, pentru că era cu spatele și transmitea. Însă operatorul, cu siguranță, a observat scena! Să fi fost ăsta doar un gest violent și vulgar, specific anumitor persoane demente din cartierele mărginașe sau era cineva care a vrut să-și justifice fapta?”.

Jurnalistul spune că ”În acel moment nu am putut înregistra imaginea pentru că, la rândul nostru, am fost uluiți de asemenea gest. Însă cei de la știrile PROTV știu despre ce vorbim! Reportajul nu a mai fost reluat și nici postat pe siteul PROTV, în locul lui fiind pus altul, asemănător”.

Răzvan Mateescu amintește că “în zona Parcului Tei și în împrejurimi a fost semnalată în repetate rânduri prezența unor pedofili sau suspecți de pedofilie”.

În urma acestor ipoteze și observații, am spune că raportul IML ar fi trebuit să confirme sau să infirme ipoteza violului, însă una dintre persoanele care au citit constatările jurnalistului amintește că “Răzvan Băncescu (președintele ASPA – n.r.) a lucrat în acel IML”. Ea amintește și de cazul “femeii din ADP S5, care a fost omorâtă de mașină și aruncată apoi la câini”.

O altă observație a internauților a fost că băiatul de patru ani a fost găsit cu “pantalonii în vine”.

O persoană, care a reluat traseul copilului de patru ani, povestește, pe pagina de socializare într-un mesaj distribuit în masă: “A durat peste o oră, incredibil de greu pentru un adult, am fost zgâriată de ciulini, am sărit peste crengi ce atârnau peste apă, panta este abruptă de minimum 10 metri, imposibil de urcat, pietrele din apă se mișcau, e incredibil că nu am căzut în apă, deși m-am dezechilibrat de multe ori. Un copil nu avea nicio șansă să meargă pe acolo. Și în plus.. de ce ar fi făcut-o?

Amintim că prima declarație a purtătorului de cuvânt al ISU București, Daniel Vasile, declarație spusă o singură dată la Realitatea, a fost că “Este o zonă greu accesibilă, sunt puține explicații despre această întâmplare”.  »

Articol de COVRIG ROXANA – DC News / 06 Sep 2013, orele 11:09

Dincolo de acest gard a fost gasit Ionut

Dincolo de acest gard a fost găsit Ionuț

 

« Exclusiv – VADIM TUDOR: ÎN RAPORTUL MEDICO-LEGAL S-A ASCUNS FAPTUL CĂ IONUȚ A FOST VIOLAT. Vezi cum a fost posibil.

Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor a lansat, în exclusivitate pentru DC News, o ipoteză conform căreia copilul de patru ani mort în Parcul Tei nu a fost omorât de câini, ci violat și ucis de una sau mai multe persoane, iar raportul medico-legal nu prezintă aceste lucruri, deoarece ar fi fost făcut în grabă, la presiunea opiniei publice.

Iată versiunea pe care ne-a prezentat-o europarlamentarul, despre care spune că nu este 100% adevărată, însă “circulă în mediul serviciilor secrete”:

“Un caz care, se pare, e un caz de pruncucidere, de pedofilie. Copilul, se pare, și știu din zona serviciilor speciale, că a fost violat înainte și omorât și aruncat așa la câini. El a dispărut o oră jumate. O oră jumate nu a știut nimeni de el. În bălăriile alea, în jungla aia. Și bunică-sa a stat pe bancă, la peste un kilometru distanță și nu i-a păsat de copilașul ăla de patru ani.

Deci medicul care a făcut autopsia la institutul medico-legal e palestinian. Îl cheamă Abdo Salem și nu a dat raportul medicol-legal normal. A zis că la presiunea opiniei publice s-a grăbit. Păi așa merge treaba? Declanșăm o furie, râuri de sânge și șocuri sufletești foarte mari. Păi toți copiii vor suferi când vor vedea cum sunt luați câinii, pentru că ăsta nu face un raport medico-legal ca la carte? Nu merge treaba așa! Nu spun că 100% e adevărat. Eu reproduc ceea ce se spune în mediul serviciilor secrete, dar și în alte cercuri. Copilul, se pare, că ar fi fost violat, omorât și aruncat acolo printre ciulini.

Ar fi singurul caz de pedofilie care s-a lăsat cu pruncucidere, cu crimă? Nu au mai fost copii omorâți?

Care sunt copii cu care s-a jucat el o oră jumate? De ce nu apare unul să spună: «M-am jucat cu Ionuț și deodată o haită de bestii s-a năpustit și l-a sfâșiat». Care sunt copiii, că nu-i văd? Numai fratele lui mai mare, pe care nu prea pui bază, pentru că e contradictoriu ce spune el. Dar nu-l auzim pe el, auzim relatările bunicii sale, care are partea sa de vinovăție”. »

Articol de BRATU IULIAN – DC News / 06 Sep 2013, orele 16:48

 

« DE CE A FOST UMFLAT NUMĂRUL MAIDANEZILOR. 64.000, “O MINCIUNĂ ORDINARĂ”

Răzvan Băncescu, președintele ASPA, a declarat că în Capitală sunt 64.000 de câini. Cifra este oficială și mai multe voci au susținut că numărul ar fi mult mai mare. În realitate, numărul câinilor maidanezi ar fi mult mai mic, iar 64.000 este “o minciună ordinară”.

Anca Tomescu, coordonator proiect Animale fără Stăpân Vier Pfoten, a declarat, pentru De Ce News, că ”Asta este o minciună ordinară pe care domnul Băncescu a invocat-o. 64.000 de câini înseamnă bani. Domnul Băncescu, care s-a lăudat că a făcut el nu știu ce statistici, nu știu cum a numărat el și ce a făcut el, nu a  fost capabil să răspundă la niște întrebări pe care noi i le-am pus cum ar fi, de exemplu, în ce perioadă s-a desfășurat, în ce zone s-a desfășurat acest recensământ, care a fost componența echipei, cât a costat – că este pe banii noștri – dacă acest recensământ a fost validat de vreo persoană de specialitate, care sunt cele mai importante concluzii ale acestui studiu. Nu a fost în stare să răspundă, nu a răspuns deloc. Care a fost strategia după care s-a desfășurat acest studiu? Însă, a venit cu acea inerție că nu trebuie să mai hrănim câinii că ne dă amendă 5.000 de lei, adică ‘Dragi cetățeni, înfometați câinii ca să devină mai agresivi’, pentru că orice câine care nu mânâncă devine nervos și noi dacă nu mâncăm o zi întreagă, seara suntem  nervoși, ‘după care vin eu și număr eu câinii și-mi ies mie 64.000’. Să probeze cu acte doveditoare că acest studiu a fost făcut, deci că nu a fost inventat de el, să arate că acest studiu există și că noi avem 64.000 de câini. Bine că nu i-a dat 64 de mii virgulă trei“.

Caini maidanezi adusi la sterilizare

Câini maidanezi (norocoși) aduși la sterilizare

Anca Tomescu a adăugat că ”Studiul, pe care l-am făcut noi cu mapa în față, cu markere, cu cartiere, cu străzi, cu numărat câinii, luat la picior, pe care l-am făcut pentru că am vrut noi, arată că erau 25.000 de câini. Bineînțeles că mai scapă. Noi spunem că sunt 35.000, tocmai pentru că nu suntem persoane abilitate în acest sens. Am luat numărul de case, de blocuri, de străzi, ne-am chinuit puțin, cât ne pricepem”.

De ce sunt umflate cifrele

“Câinii în plus înseamnă bani. Câinii sunt contorizați în bani mulți, buget enorm, pe care nu mai putem să-i invocăm dacă avem un număr mic de câini. Dacă sunt 64 de mii de câini, nu vă dați seama ce bine e?”, a subliniat Anca Tomescu.

În 2013, 4,2 milioane pentru ASPA. În 2014, cu 2,6 mai mult

Anca Tomescu a adăugat: “Cu patru miliaone de euro, oricine interesat să rezolve această problemă ar rezolva-o, fără doar și poate prin niște campanii umane, campanii de adopție făcute profi, adăposturi, sterilizări. Totul este să vrei. Patru milioane de euro este o sumă enormă”.

Ea a conchis: “Dacă anul ăsta spun că sunt 64.000 de câini și au 4 milioane și la anul vor avea 6 milioane înseamnă că în 2014 vor fi mai mulți câini”. »

Articol de COVRIG ROXANA – DC News / 13 Sep 2013, orele 11:32

Caini si pisici macelariti la Motru

Câini și pisici măcelăriți la Motru

 

Voi reveni și în zilele următoare, cu unele aspecte juridice și cu ceea ce spune presa internațională. În încheiere, îi felicit pe colegii de la DeCe News pentru interesul arătat problemei, dar mai ales pentru calm, maturitate și obiectivitate. Și nu uitați:

JUST SAY NO !!!