Afis Szobi Cseh 06.07.2013

Cascador, artist, profesor universitar, ocrotitor al copiilor, OM. Personalitate puternică, fire năvalnică, dintr-o bucată, încăpățânat, prieten statornic, de o sinceritate aproape brutală, dedicat până la epuizare muncii sale.

Preocupat și îngrijorat de soarta copiilor străzii, Gavroche-ii iubiți de toți în romane, darîin realitate detestați și ocoliți de majoritatea oamenilor pe străzi, copii de care se ocupa prin fundația ”Gladiator”, căutând să le redea acestora demnitatea și să-i educe, să-i salveze de pericolul transformării în infractori, are nevoie de sănătate pentru a-și duce proiectul său de suflet până la capăt, angajamentul luat față de acești copii.

Azi are o problema de sănătate, cancer la coloană. Tratabil, însă costisitor, necesitând un lung tratament, pe care Casa de asigurări de sănătate nu îl acoperă în totalitate. Va fi necesar să-l urmeze în străinătate.

Ieri a făcut imposibilul să te încânte în filmele sale, să îți aducă zâmbetul pe față. A fost mereu prietenul visurilor tale. Acum are nevoie să-i aduci tu zâmbetul înapoi pe buze, printr-un gest simplu, firesc, că să se poată întoarce la copiii săi, să-și continue misiunea sa profundă. Azi e rândul tău să fii prietenul lui! Își așteaptă prietenii. Cei mai buni prieteni din viața sa. Cei de pe scenă și cei din sală. Cei din sală, necunoscuți și modești, venind dintr-o dragoste necondiționată. Cei de pe scenă, care l-au avut în preajmă.

Sâmbătă, un regal pentru prietenii ce vor contribui cu o donație la filmul vieții sale. Dintre prietenii săi de pe scenă, Horațtiu Mălăele, Nicu Alifantis, George Ivașcu, Adrian Naidin și, în piesa de mare sensibilitate „Dumnezeul de a doua zi”, Mirela Oprișor și Vlad Zamfirescu aducând spectatorului un text comic și dramatic în același timp, poetic și violent deopotrivă…
Pentru Szobi Cseh, cu dragoste !

Cei care nu pot participa la spectacol, dar doresc să contribuie, pot dona sume astfel:
Cont în lei: RO09RNCB0318029310470002, BCR, pe numele:„Cseh Szabolcs Imre”.
Cont în euro: RO89RNCB0074044211170003, BCR, pe numele „Cseh Simona”

(Preluare din comunicatul aeagency, organizatorul spectacolului)