Ieri terminasem articolul prezentându-vă lista invitaților…

Am uitat însă ceva esențial și anume faptul că festivalul are un site propriu (www.fiction.ro) și o pagină de facebook proprie, destinată grupului Festival Science & Fiction Râșnov 2013. De aici puteți afla ultimele informații despre mersul evenimentelor, program, lista actualizată a participanților, condițiile de participare, cazare, masă etc. Deocamdată o să încerc eu să vă explic cum stă situația la momentul actual…

rosenau

ACCES PÂNĂ LA LOCUL DESFĂȘURĂRII FESTIVALULUI

Fiind situat în centrul țării, Râșnovul este o destinație ușor accesibilă, cu trenul sau cu mașina. (Pentru cei cu elicopter, bănuiesc că probleme e deja rezolvată… :-)) Din Brașov se poate ajunge cu autobuze care circulă destul de des pe direcția Zărnești sau Bran. Sau cu trenuri, din oră în oră, operate de RegioTrans, dar – atenție ! – numai până la orele 23,00. Puteți să vă grupați mai mulți și să veniți în aceeași mașină (împărțind, evident, banii de benzină, sau acceptând alt aranjament, treaba voastră!) ori cu orice altceva vă trece prin minte… Mă gândesc, de pildă, la primul sefist care va veni la Festival cu… bicicleta !!! Sau cu parapanta !!! Sau cu măgărușul !!! Astea ar fi cu adevărat evenimente…

CAZAREA

Aici e o problemă ceva mai spinoasă, în sensul că organizatorii nu asigură cazarea, ci trebuie să vi-o rezolvați singuri. Dar nu vă faceți probleme, nu e atât de rău precum pare… În Râșnov există o asociație de turism care grupează principalele hoteluri și pensiuni din oraș și din împrejurimi și care are un parteneriat cu Primăria pentru susținerea diverselor festivaluri ce au loc în oraș. Asociația se numeste Rosenau și cu ea au fost negociate următoarele tarife de cazare pe durata festivalului, tarife acceptate (în principiu) de către toți membrii respectivei organizații:

sejur de 3 nopți cu mic dejun inclus (150 lei – la 2 stele; 195 de lei – la 3 stele; 225 de lei – la 4 stele);
sejur de 5 nopți cu mic dejun inclus (200 lei – la 2 stele; 260 de lei – la 3 stele; 300 de lei – la 4 stele).

Sumele reprezintă costul per persoană, în cameră de două locuri. Pentru cei care vor să stea 4 nopți, tariful este negociabil, dar în principiu reprezintă media celor două de mai sus.

Problema este că va trebui să alegeți singuri locul de cazare, să luați legătura cu respectivele hoteluri sau pensiuni și să negociați / rezervați locurile pentru perioada dorită. Nu este neapărat necesar să stați din 17 până în 21 iulie, dar – să fim serioși! – cu cât perioada va fi mai mare sau veți comanda mai multe locuri, cu atât veți obține condiții mai avantajoase financiar.  Dacă se întâmplă ca vreo unitate de cazare să nu accepte tarifele discutate cu organizatorii, asta e… căutați altă pensiune sau alt hotel până când obțineți ceea ce doriți. Vă asigur însă că e foarte puțin probabil să întâlniți așa ceva, ba chiar s-ar putea (în funcție de talentul propriu de negociator) să obțineți prețuri mai mici!

Sigla-SFFLista unităților de cazare afiliate Asociației Rosenau o găsiți aici. Odată accesat site-ul Asociației (www.asociatiarosenauturism.ro), puteți intra pe linkurile fiecărei unități de cazare și să aflați mai multe date, inclusiv să urmăriți o galerie de imagini care vă pot influența în luarea deciziei de a opta pentru un loc sau altul.

Mai există, desigur, și opțiunea căsuțelor de camping sau a venirii cu propriul cort. Există un loc special pentru așa ceva, Camping Râşnov (0748-145.189), la poalele dealului pe care se află Cetatea, iar tarifele sunt următoarele:

Căsuţe cu 2 paturi : 40 lei/ zi;
Corturi per/pers: 10 lei/ zi.

Sfatul meu este – având în vedere multitudinea de manifestări care au loc în timpul verii la Râșnov – să nu mai stați pe gânduri și să treceți la negocieri concrete cu unitățile de cazare. După care puteți să vă înscrieți liniștit pe site-ul Festivalului, ca să ne lămurim și noi pe câte persoane contăm ca participanți efectivi, în așa fel încât organizatorii să știe ce spații rezervă pentru manifestările respective. Nu neglijați acest aspect, pentru că s-ar putea să ne trezim că suntem prea mulți pe un spațiu mic (foarte probabil) sau prea puțini pe un spațiu mare (ceea ce nu ne-ar face cinste).

O ultimă precizare foarte importantă: plata cazării se va face la momentul când veți ajunge la fața locului, cel puțin așa s-a discutat cu cei de la Rosenau. Alte opțiuni vă privesc. Frumos ar fi dacă v-ați aduce și familia, inclusiv copiii, pentru că zona este absolut minunată, și merită oricând cinci zile din viața voastră. Evident, vă așteptăm la Festival, pentru că o să merite…

Iar ca să știți unde veniți, iacă mai jos o galerie foto:

Rasnov 01

Rasnov 02

Rasnov 03

Rasnov 04

Rasnov 05

Rasnov 06

Mai am câteva, dar pe astea le țin până data viitoare…

Deocamdată rețineți faptul că înscrierea se face accesând solzul Contact de pe site-ul www.fiction.ro, în condițiile arătate acolo. Înscrierea nu reprezintă neapărat obligativitatea participării la eveniment, dar nu cred că ar trebui s-o facem doar ca să ne aflăm în treabă. Dacă nu veniți, nu veniți, asta e, vă așteptăm la anul! Nu uitați însă că un oraș întreg își pune încrederea și va face eforturi pentru noi. Să nu-i dezamăgim, vă rog !!!

Mai vorbim…

(VA URMA)

Anunțuri