Nația română nu încetează să mă uimească… Păi bine, măi fraților, nu ieșirăți astă-vară să i-o tragem „guvernatorului” direct în meclă și le dădurăți ăstora de de la USL puterea absolută să facă ce vrea mușchiul lor, indiferent de voința noastră??? Adică acum putem trece de la o dictatură la alta fără tranziție, nu-i așa? Că doar trăim în România, ce pana mea!…

Nu știu ce să fac mai întâi: un ochi râde, altul plânge, pe ansamblu iubesc schimbarea, dar cu măsură. În acest moment, sunt bucuros, dar în același moment sunt și trist. Pentru că românul nu este obișnuit să gândească, reacționează pur și simplu visceral (sau instinctiv, cum vreți să-i spuneți), ceea ce se vede în destinul acestei țări amărâte, care este dată de-a rostogolul cum vrea mușchii oricui, de peste 20 de ani încoace.

Să ne înțelegem: în ceea ce mă privește, consider că pricina tuturor răutăților în această țară, în clipa de față, se numește traian băsescu. Și că – odată cu dispariția sa de pe scena politică – multe lucruri se vor rezolva de la sine sau pe linie de consecință. Însă… Momentan, „guvernatorul” stă bine-mersi la TreiCoceni unde cântă cucuveaua și nu dă semne că l-ar durea în cur de poporul care l-a votat într-un moment de orbire șahistă și l-a dat jos într-un moment de iluminare de-a dreptul mistică. Dacă a reușit să transforme însă în „oameni invizibili” 8,5 milioane de concetățeni de-ai noștri, înseamnă (cum spunea cineva, într-o emisiune care era să mă coste slujba) că are „cojones”! Așa să fie oare? Până și susținătorii fervenți ai respectivului de prin Ardeal (fief tradițional al insului cu pricina) au acceptat în final că personajul amintit și-a cam terminat „benzina”. În acest moment, Popeye Marinarul stă singur și izolat la palatul lui de tip Disney, în varianta românesc tradițional, ceea ce nici măcar nu e foarte rău, câtă vreme e legal. Dar noi, restul, ce facem?

Noi ne gândim la un singur lucru: consecința alegerilor din 9 decembrie 2012 este – probabilistic – cea mai îngrozitoare din 1990 încoace! De ce? Pentru că noi, românii exasperați de regimul băsescu, ne-am grăbit să oferim unei alte grupări politice TOATE instrumentele necesare pentru a ne duce către un nou regim totalitar. Cu alte cuvinte, am căzut din lac în puț! Desigur, pe moment vorbim doar pe prezumții…. Nu știm dacă gruparea Ponta-Antonescu-Constantin va instaura o dictatură sau va respecta legea așa cum este ea, dar nu ne putem înfrâna să nu ne punem aceste întrebări. Suntem într-un  moment extrem de sensibil al istoriei noastre. Ori acești tineri vor duce România acolo unde trebuie, ori o vor transforma într-o feudă care să le aducă birul conform statutului deja acceptat.  Orwell este la o aruncătură de băț… Vor mușca momeala sau nu?

Și vine și momentul în care trebuie să ne asumăm propria răspundere… Ei bine, eu – Moshul SF – în vârstă de 57 de ani, sunt în stare să merg pe mâna acestor tineri de 40 de ani că România se va îndrepta în anii următori în direcția care trebuie. Sunt convins că triumviratul Ponta-Antonescu-Constantin va transforma România într-o țară europeană modernă, dezvoltată și potentă, și – mai ales – lipsită de traian băsescu! Dacă mă voi înșela, înseamnă că am trăit toți acești ani degeaba.  Ceea ce ar fi un stigmat de neșters pe existența mea ca individ. Cu implicațiile de rigoare…

Până atunci, vă doresc tuturor multă sănătate și un an nou fericit, fără t.b.!!!!