V-am tot amenințat cu un articol menit „să rupă gura târgului”, legat de romanul lui Serso APOCALIPSA DUPĂ CEAUȘESCU. Dacă nu ne-ați crezut, v-o dovedim acum…

În ce constă concursul? Simplu: va trebui să citiți cu atenție romanul lui Sergiu, să-l comentați măcar O DATĂ, iar la sfârșit, începând cu o anumită zi (pe care-o vom anunța public pe acest blog și pe contul meu de Facebook) va trebui să scrieți UN SINOPSIS pentru următorul volum al ciclului (care – atenție! – e deja scris!), în maximum 2000 de semne, adică – mai pe înțelesul tuturor – o pagină standard dactilo  la două rânduri, 31 de semne pe rând.

Autorul va alege cel mai bun dintre aceste rezumate ale unui posibil roman din ciclul APOCALIPSA DUPĂ CEAUȘESCU, și va acorda un premiu unic pe care vi-l prezint în următoarele fotografii:

Ce reprezintă ceea ce ați văzut mai sus? Să vă explic: este vorba despre un LINGOU DE ARGINT de o uncie (adică 31,1 grame), cu o puritate de 0,999 (adică foarte aproape de 100% !!!).  Valoarea pe e-Bay, ca lingou, este de circa 200 RON. Premiul este oferit de autor și va fi acordat la Târgul de carte Gaudeamus, în cadru festiv, într-o locație pe care-o vom anunța la timpul potrivit. Ca să nu credeți că glumim, iată o altă fotografie, care vă va dovedi buna noastră credință și realitatea celor afirmate. Este vorba despre certificatul de autenticitate pentru premiul acordat. Poza următoare cred că va fi edificatoare:

Aceasta este situația la care vă invităm să participați, pentru obținerea premiului. Știm că nu este cine știe ce din punct de vedere pecuniar, dar sentimental… ia gândiți-vă! Serso și cu Moshul SF vă vor oferi o amintire de neuitat, un artefact de păstrat toată viața și de lăsat moștenire nepoților sefiști (și nu numai!). Plus faptul că veți avea ocazia să citiți un roman de excepție și să participați (în funcție de rezultatul concursului) la crearea unei trilogii importante pentru SF-ul românesc.

Eu, ca redactor de carte,  vă spun un singur lucru: admir curajul lui SERGIU SOMEȘAN, care – asemenea unor înaintași celebri, precum Cory Doctorow sau David Moody – s-a hotărât să ofere la liber, spre descărcare de pe net, cea mai recentă operă a sa, și chiar cred că va fi vorba de o lucrare de succes. Urmăriți-ne și în săptămânile ce vor veni și vă veți convinge că am avut dreptate…

Lectură plăcută!