Chiar, ce-i de făcut?

Avem o justiție de căcat, plină de babalîci incompetenți (fie ei femei sau bărbați), ajunși la vârsta la care uită de la mână până la gură ce-au spus cu câteva clipe/ore/zile în urmă, care se rățoiesc la ziariști și papă banii contribuabilor degeaba, fără să aibă ca rezultat al muncii lor altceva decât terfelirea meseriei pe care ar fi chemați s-o cinstească prin faptă și simțire. Sunt oameni care – dacă nu au probleme cu vederea, atunci când au de citit niște acte cerute chiar de ei înșiși – au în mod sigur probleme cu logica, cu bunul-simț și – mai ales – cu onoarea.  Că e vorba de CCR sau de CSM, lucrurile stau exact așa, într-o proporție covârșitoare. Cu toate că există și oameni pe care trebuie să-i stimăm pentru curajul și verticalitatea lor, indiferent de vârstă. Dacă tot vi i-am arătat pe cei șase care-au trădat 8,5 milioane de români pentru niște interese obscure, sigur meschine și desigur rușinoase, haideți să-i vedeți și pe cei trei care au pus interesele României mai presus de orice. Iată-i mai jos și țineți-le minte numele pentru că sunt exemple demne de urmat pentru generații de-acum încolo…

ION PREDESCU

ACSINTE GASPAR

TUDOREL TOADER

Aceștia sunt singurii judecători din instanțele superioare din România care au demonstrat că au respect pentru meserie și, mai ales, pentru poporul român și pentru drepturile sale constituționale.  Oameni pentru care 8,5 de milioane de alegători legitimi sunt mai importanți decât un dictator obosit, fugit acolo unde se-agață harta în cui, în speranța că manifestațiile din Piața Universității se vor stinge de la sine și că el se va putea întoarce tiptil și pe nevăzute la cucuveaua de la Cotroceni – singura lui prietenă în această țară, în acest moment. Domnilor ION PREDESCU, ACSINTE GASPAR și TUDOREL TOADER, aveți tot respectul și toată considerația din partea mea. Jos pălăria pentru dvs.!

Revenind…

S-a văzut în aceste zile că actul suprem al statului, Constituția României, este varză. Nu cred că există în vreo țară din lumea asta ceva similar. Tot ce se întâmplă în acest moment se datorează faptului că legea fundamentală a țării nu are nici o legătură cu realitatea anului 2012. Așa s-a putut impune un cvorum absolut aberant și care nu e practicat nicăieri în Uniunea Europeană (exceptând, poate, Lituania, unde scopul este să-i apere pe lituanieni de rusofoni!), așa s-a putut accepta un boicot politic la alegeri, așa s-a putut ca 8,5 milioane de voturi să nu conteze în timp ce indivizii care-au șezut pe curul lor acasă se laudă acum că „ne-au tras-o” nouă, celor care am fost să ne manifestăm simțul civic, așa se face că „justiția” (reprezentată de slugile dictatorului din CCR, CSM, Parchetul general și DNA) este mai mult decât stat în stat, neputând fi trasă la răspundere de nimeni în condițiile actualei Constituții, așa se face că procurorii pot hărțui cetățenii  României fără nici o justificare legală și fără să răspundă pentru abuzurile lor etc. Dacă nu se va face foarte curând ceva, această țară va pierde foarte curând contactul cu democrația. NE ÎNDREPTĂM CU PAȘI MARI SPRE UN STAT DICTATORIAL EXPLICIT, O DISTOPIE DE TIP ZAMIATIN, ORWELL SAU HUXLEY !!! Când ne vom da seama de acest lucru, cred însă că va fi prea târziu…

Ce va urma, odată dictatorul întors la „trei coceni”? Sunt mai multe scenarii, însă cel care-mi place mie cel mai mult – și care pare cel mai probabil – sună cam așa:

1.- Disoluția și decredibilizarea guvernului, în frunte cu prim-ministrul actual, Victor Ponta. Se poate face prin mijloacele obișnuite (dosare, stenograme „scurse” în presă, fotografii compromițătoare, scandaluri mediatice etc.) sau prin mijloace de  sabotaj decizional (insubordonarea sau sabotarea directă a dispozițiilor guvernamentale la nivelul eșaloanelor doi, trei, patru, n-șpe etc.), în așa fel încât politicile guvernului să dea greș și să permită opoziției să critice la greu un guvern care „vrea, dar nu poate”.

2.- Scindarea USL. Metode: scandaluri mediatice, mituirea unora sau altora, șantajarea unora sau altora, decredibilizarea unor persoane-cheie din structurile de conducere, ducerea în derizoriu a unor decizii comune sau separate ale partidelor componente, momirea unor partide în noi alianțe etc., etc.

3.- Schimbarea majorității parlamentare. Se va face după metoda deja verificată: dezbină și stăpânește! Punctele slabe în acest moment sunt UNPR-ul și Minoritățile naționale. Dacă pedeliștii vor reuși să atragă de partea lor – măcar și parțial – aceste partide, atunci s-ar putea iniția o moțiune de cenzură și eventual o demitere a guvernului. Moment în care dictatorul va numi pe cine vrea el (evident, din pedele!) și ne vom întoarce de unde am plecat. Adică băsescu rules!

4.- Pe baza strategiei de siguranță națională, care spune că presa este un pericol, se vor închide unele posturi de radio și televiziune, precum și ziare și reviste adversare ale „scufundatului”. Pe locul întâi se va situa indubitabil Antena 3, apoi toate posturile de sub umbrela Intact Media, poate și altele despre care nu știu acum. Se vor adăuga probabil Jurnalul Național, cotidianul.ro, Ghimpele, Academia Cațavencu etc. Sau poate nu, căci nepătrunse sunt căile cenzurii…

5.- Serviciile secrete, procuratura, justiția în general (a se citi CCR. CSM, ÎCCJ, Parchetul general, DNA-ul etc., etc.) vor deveni atotputernice și vor controla întreaga viață economică, socială și politică. Vom deveni un stat polițienesc, în care nu se va mai petrece nimic în afară de ce vrea dictatorul…

Ei, ce spuneți? Pare  credibil sau e doar o ipoteză SF? Depinde numai de noi ca acest scenariu să nu se întâmple. Sau vreți să rămânem până la sfârșitul vieții sale cu personajul de mai jos:

Dictator suspendat, caut slujbă pe măsură!

Reclame