Ei bine, dragi prieteni, povestea se îngroașă… Evenimentele din ultimele zile transformă din ce în ce mai mult viața politică și socială din România într-un subiect de roman distopic, într-o construcție de tip Kafka, în care absurdul, arbitrariul, încălcarea cu bună știință a tuturor legilor și a drepturilor omului,  grosolănia, mitocănia și lipsa de scrupule, lăcomia și goana după privilegii și profituri, dar și slugărnicia, pupincurismul, lașitatea, indiferența și egoismul sunt principalele „virtuți” ale momentului. Nu știu ce simțiți voi, dar mie actuala față a României nu-mi place deloc.

Care vasăzică, oamenii sunt chemați la parchet pentru INSTIGARE LA VOT sau pentru PARTICIPARE LA VOT !!! Vă vine să credeți? Deși legea partidelor politice pedepsește îndemnurile la boicotarea alegerilor, deși avem un președinte suspendat și un întreg partid care se fac vinovați de așa ceva și pe care i-a văzut o lume întreagă de cât au răcnit pe la televizor, nu aceștia sunt chemați la Parchet, ci alții – care și-au exercitat UN DREPT CONSTITUȚIONAL inalienabil, dând dovadă cu adevărat de civism. În ce  nebunie am ajuns să trăim?

Și, mai ales, DE CE ACCEPTĂM UNA CA ASTA ???  CÂT O SĂ MAI ÎNGHIȚIM SĂ FIM CĂLCAȚI ÎN PICIOARE DE UN DICTATOR DIABOLIC ȘI DE ȘLEAHTA LUI DE HOȚI ÎMBOGĂȚIȚI PE SPINAREA POPORULUI ROMÂN ???  CÂT O SĂ MAI SUPORTĂM „NOUA SECURITATE” A LUI băsescu, PARCHETUL OBLĂDUIT DE O JUSTIȚIE CORUPTĂ ȘI SERVILĂ PÂNĂ ÎN MĂDUVA OASELOR, ÎNCÂT A DEVENIT INAMICUL PUBLIC NR. 1 AL POPORULUI ROMÂN ???

Mi-e și greu să continuu cu întrebările… Sunt atât de multe, legate de situații de-a dreptul revoltătoare prin injustiția lor, prin tupeu, prin jignirea bunului-simț, prin transformarea omului de rând într-un sclav bun de folosit doar în anii electorali sau atunci când e vorba să iei și pielea de pe el, încât orice-aș scrie pare a fi redundant.

Și totuși…

Dragi prieteni, avem un punct de pornire, de fapt un adevărat PUNCT DE SPRIJIN. Nu trebuie să uităm niciodată un fapt incontestabil:

De aici plecând, dacă ei și-au format în  toți acești ani o rețea care pe moment pare invincibilă și atotbiruitoare, cred că și noi trebuie SĂ RĂMÂNEM UNIȚI, să nu permitem organelor de represiune ale lui băsescu traian să ne înspăimânte cu amenințările și presiunile lor. DREPTATEA E DE PARTEA NOASTRĂ și mai devreme sau târziu acest lucru se va vedea!

Lipsa noastră de reacție din această vară, în loc să fie interpretată așa cum trebuie, ca un gest de respect al democrației și al instituțiilor ei, a fost luată de clica dictatorului drept un semn de slăbiciune, dacă nu chiar de prostie. Ei bine, „domnilor”, nu vă îmbătați cu apă rece! Trăiți într-o iluzie care vă va veni de hac nu peste multă vreme. După cum vedeți, nici Curtea Constituțională nu vă mai suportă și adevărul începe – încet, încet – să iasă la suprafață. Și chiar dacă „orbii” din Uniunea Europeană se fac că nu văd ce se întâmplă în această țară pe care le-ați vândut-o la bucată, poporul român știe mai bine cum să-și gestioneze propria țară.

DOAR CĂ VOI NU VEȚI MAI FACE PARTE DIN ACEASTĂ INIȚIATIVĂ!

Iar pentru cei care cred că votul nu are nicio valoare în viața politică, fie ea și din România, am un exemplu contrar din partea marelui regizor Steven Spielberg. Priviți…

 

Și ca de obicei, TB, „ia de la noi”!  http://www.youtube.com/watch?v=zJ_pw1iqISA

Reclame