M-am gândit ca – dacă tot mai avem puțin până la referendum – să ne descrețim ușor frunțile și să ne descleștăm pumnii, înainte de a ajunge la o confruntare fratricidă care nu poate duce la nimic bun. Și ce altă cale ar fi mai potrivită decât aceea a zâmbetului, ba chiar a râsului în hohote, atunci când este posibil. Am dat așadar o căutare pe „goagăl”, cu subiectul „caricaturi cu TB”. N-o să vă vină să credeți cât de multe, de ingenioase și de haioase sunt…

Am selectat câteva, pe principiul unității de expresie dar și al originalității. Iată-le mai jos:

1.- De pe baselandia.wordpress.com :

2.- De pe site-ul http://www.bacani.info :

Un site excelent, datorat conjudețenilor mei din zona Bârladului, care demonstrează că indiferent ce părere am avea noi (de obicei, preconcepută) asupra moldovenilor, aceștia sunt la fel de hâtri și acum, ca și pe vremea bădiei Creangă. Un site sprințar, incisiv, zeflemist, inteligent – așa cum stă bine unor oameni tineri și angajați din punct de vedere civic. Bravo lor!

3.- De pe http://viraleelectorale.wordpress.com :

4.- De pe alte site-uri și bloguri:

5.- De pe  http://www.ironic.ro , site-ul lui Mihai Matei,care semnează și multe dintre caricaturile de mai sus:

După cum observați, românii, indiferent de situație, nu-și pierd umorul… Acum ține doar de noi ca aceste bancuri să devină istorie. Veniți deci duminică la vot, dăm un gol și-apoi plecăm la o bere și niște mici. Merităm și noi măcat atât, nu?

Reclame